Golf Rallye 1989

posted in: Volkswagen | 0

VW Golf Rallye

Kjøpte denne i Sverige i 2009. Brukt den på div treff igjennom årene. Nå står den delvis demontert i påvente av full restaurering.

 

1989 Golf Rallye G60 Syncro

litt historie:
Golf Rallye presenteres i januar1988. Rallye er utstyrt med en kompressordrevet G60-motor (1,8 liter) med 160 hk. Bilen fikk et helt nytt frontparti med andre hovedlykter, breddede sideskjermer og et mer sportslig chassis. 5000 ble planlagt levert for å tilfredstille homolegerings kravene for rallye. Golf Rallye blir regnet som en av de heftigste golfene i mk2 serien. Bilen ble opprinnelig bygd for å delta i 2,5liters motorsport klassen. Og det forklarer at 1h motoren har mindre slagvolum en den andre g60 motoren (pg). Men da reglene ble forandret i begynnelsen av 90 tallet. Da var bilen ikke lenger godkjent.
Rallyen skiller seg ganske mye ut fra en vanlig mk2. Det første en legger merke til er de brede (utbygde) skjermene og de firkantede frontlyktene. Ellers er en Rallye golf mye mer solid bygd en en vanlig mk2. Den har helsveiset karosseri og limt front rute for å oppnå maksimal stivhet i karroseriet. Den har uavhengig hjuloppheng både foran og bak i motsettning til vanlig mk2 som har «stiv» bakaksling som ikke gir optimal fjæring. Den har mye kraftigere dempere og fjærer.

Rallye Golfen ble kun produsert mellom 1989 og 1990 da ble det kun produsert 5000stk der alle var venstre styrte. Bilen ble montert for hånd på en fabrikk i belgia som fikk delene tillsendt fra wolfsburg. Rallye golfen ble kun levert som 3 dørs.
Motoren som tidligere nevnt har noe mindre borring en vanlig G60. Borringen til en Rallye motor (1h) har borring 80,6 (1763) i tillegg til det har den smidde stempler orginalt. Og i tillegg til dette skal toppen ha en spesiell legering som skal gjøre den mer solid mot varme. Det svakeste på hele bilen er vell kompressoren (G-laderen) som kan ha en tendens til å ryke. Men det kan unngås vist en bare gir den riktig vedlikehold. Ellers er motoren stort sett lik vanlig G60

Tekniske data til Rallye:

Understell: Mc pearson hjuloppheng foran og bak, Syncro (4 hjulsdrift)

Motor: 1,8 (1763ccm) 8v Kompressor (G-60)

Effekt: 160hk (118kw) v ca 0,6 bar trykk

Vekt: 1251kg

Prestasjon: 0-100km/h 8,8s (std)

Her er bilde etter VACN treff på Vålerbanen.

VACN Treff Rudskogen 2015
Orginale BBS RM som jeg har pusset opp selv.
BBS RM
nå har jeg fått taki i nye orginale rallye sider og fram skjermer. dene ene er brukt men helt mint. ganske sjeldent 🙂 nå har jeg vel det meste som skal til for å full restaurere rallyen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.